Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
30 mai 2021, 13:00 Diaspora moldovenească views 5559
Anunț important pentru moldovenii cu dublă cetățenie
30 mai 2021, 13:00 Diaspora moldovenească views 5559

Anunț important pentru moldovenii cu dublă cetățenie

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a actualizat reglementările administrative cu privire la normele de eliberare a pașapoartelor străine. Ordinul corespunzător al ministerului a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice de pe internet.

„În cazul în care valabilitatea unui pașaport sau a unui pașaport care conține un suport electronic de stocare a expirat, cetățeanul trebuie să-și reînoiască actul, care va dovedi că acesta este cetățean al Federației Ruse și poate fi prezentat ca act de identitate ", se spune în document.

Cetățenii Federației Ruse care locuiesc în Rusia, pentru a obține un pașaport, au nevoie de: o cerere în duplicat, un document de identitate, informații despre schimbarea numelui de familie, dacă acest lucru a fost făcut de mai multe ori, informații despre munca pe care a prestat-o în ultimii 10 ani, informații despre copiii sub 14 ani, pentru bărbați - carte de identitate militară. Pașapoartul poate fi emis la MFC sau prin portalul Servicii de stat. Condițiile de emitere, taxele, motivele refuzului și procedura de recurs nu s-au modificat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
350 locuitori

Dubovca este un sat din cadrul comunei Bozieni, raionul Hînceşti care se află la distanța de 13 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Dubovca a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.