Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
07 septembrie 2020, 11:00 Diaspora moldovenească views 4785
Italia a prelungit restricțiile de intrare în țară pentru moldoveni
07 septembrie 2020, 11:00 Diaspora moldovenească views 4785

Italia a prelungit restricțiile de intrare în țară pentru moldoveni

Italia a prelungit restricțiile de intrare în țară pentru persoanele care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat Republica Moldova. De asemenea, a a fost prelungită obligativitatea izolării la domiciliu, pentru 14 zile, pentru persoanele care vin din România sau Bulgaria.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care a intrat în vigoare luni, 7 septembrie, prin care sînt prelungite toate măsurile de restricţie adoptate în 10 august, relatează Mediafax.

Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămîni. Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.

Purtarea măştii rămîne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 – 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

Discotecile şi stadioanele rîmîn închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Rîmîne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.