Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 octombrie 2013, 10:25 Copiilor views 8513
21 octombrie 2013, 10:25 Copiilor views 8513

Rafael Bobeica va reprezenta Moldova la Eurovision Junior

Foto: trm.md

Rafael Bobeica cu melodia „Cum să fim", semnată de Eugen Dobani, va reprezenta Republica Moldova la concursul Junior Eurovision Song Cotest 2013. Artistul, în vîstă de 11 ani, în cadrul selecţiei naţionale, organizate de Compania „Teleradio-Moldova", a obţinut din partea a şapte juraţi cele mai multe puncte – 62.

Potrivit trm.md, alături de Rafael Bobeica, în concurs au mai fost înscrişi încă patru interpreţi: Daria Boboc, Rozalinda Buldumea, Tatiana Ţîgîrlaş şi Andreea Braga. Ulterior, Tatiana Ţîgîrlaş s-a retras din competiţie.

Unii juraţi au acordat note foarte mici. Astfel, două dintre participate, care au şi obţinut punctajul minim, au fost apreciate cu note de 4, 5 şi 6.

Finala Junior Eurovision Song Contest (JESC) 2013 va avea loc pe 30 noiembrie, la Kiev, Ucraina. Evenimentul va fi organizat de către radioteleviziunea publică din Ucraina.

Republica Moldova participă al patrulea an la acest concurs. Pînă acum ţara noastră a fost reprezentată de Ştefan Roşcovan, Lerika şi Denis Midone.

Valeria Engalîceva, alias Lerika, a adus Moldovei, în 2011, locul şase, cu o piesă semnată de Eugen Doibani. Ştefan Roşcovan, primul reprezentant al ţării noastre la Eurovision Junior (2010), s-a plasat pe poziţia a opta, iar Denis Midone, care a fost la JESC anul trecut, s-a ales cu locul zece.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , Ucraina , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
3308 locuitori

Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.