Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 august 2013, 11:41 Copiilor views 4135
21 august 2013, 11:41 Copiilor views 4135

Noul an școlar e diferit pentru familiile nevoiașe: fără rechizite școlare sau uniforme

Au mai rămas zile numărate pînă la începutul anului școlar. Fiecare familie care are un școlar își pregătește copilul așa cum știe mai bine. Dacă mulți elevi au deja ghiozdanul plin de rechizite școlare și sînt gata de noul an școlar, alții încă nu au cumpărat nimic pînă acum. Nici rucsac, nici pantofi și nici costume sau uniforme școlărești.

Este și cazul celor trei copii ai Elenei Procopii din comuna Bubuieci, mun. Chișinău. Femeia își educă copiii de una singură: pe Stanislav, de nouă ani, pe Vasile, de șapte ani, și o fetiță mai mică, de aproape trei ani. Băieții mai mari sînt elevi – Stanislav va merge în clasa a treia, iar Vasile – în clasa întîi.

Mama nu le-a cumpărat încă nimic de școală. Spune însă că speră să adune banii pînă la 1 septembrie. I-am rugat să ne arate cu ce vor merge la careul festiv. Au doar un singur ghiozdan, păstrat din anul trecut, pe care îl va purta Stanislav. Deși îi este cam mic și bretelele îl strîng, copilul nu se plînge. Spune că înțelege că le este greu. Pentru școlarul din clasa întîi mama crede că va primi un ghiozdan de la bunicii băiatului, dar și acest lucru stă sub semnul speranței.

”Acum îmi fac carnetul medical și sper să mă angajez și să am bani ca să cumpăr. Avem nevoie de rechizite școlare. Ne mai ajută cumetrii sau oamenii care știu că ne este greu. Am așa o putere în mine și cred că o să pot să cresc singură copiii aceștia”, spune femeia.

Stanislav și Vasile nu vor purta costume noi la început de an școlar. Și nici ghiozdane noi nu au. Mama lor speră că, în puținul timp care le-a mai rămas, să reușească să muncească cu ziua și să adune bani măcar pentru strictul necesar.

Sursa:  NOI.MD

Cuvinte cheie:

ajutor material , elevi , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
125 locuitori

Buschi este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Buschi alcătuia 125 de oameni în anul 2004. Satul Buschi a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.