Mergi spre compartimentul: Copiilor
12 februarie 2018, 15:30 Copiilor views 13752
Transferul copiilor în alte grădiniţe se va face online
12 februarie 2018, 15:30 Copiilor views 13752

Transferul copiilor în alte grădiniţe se va face online

Platforma online de înscriere la grădinițe, egradinita.md, este funcțională, iar în scurt timp părinții vor primi email-uri pentru confirmarea cererilor depuse. Declaraţia a fost făcută astăzi de viceprimarul municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, care a adăugat că în prezent se lucrează şi la un modul online de transfer a micuţilor de la o instituţie la alta.

Potrivit lui Codreanu, chiar dacă sistemul online de înscriere a copiilor la grădiniţe a fost criticat de orăşeni, autorităţile nu intenţionează să renunţe la acesta şi îl vor perfecţiona deoarece este o soluţie pentru a evita birocraţia şi corupţia.

„Nu vom renunța la acest sistem și nu este doar un moft, ci un pas în eliminarea birocrației și corupției. Rog părinții să fie răbdători, pentru că va fi o tranziție de la registre la online. Fiți atenți cînd completați cererile de înscriere online. Sistemul funcționează. Toți părinții au început să primească email-uri de confirmare. Sunt excepții, dar se va interveni", a spus Codreanu.

"Urmează un an de tranziție, când registrele de pe hîrtie vor trece în format electronic", a mai adăugat Codreanu.

Din septembrie 2017, părinții își pot înregistra copiii la grădiniță doar online. În municipiul Chișinău activează 159 de grădiniţe, dintre care 28 în suburbii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa , online

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1956 locuitori

Lucăşeuca este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1956 de oameni. Satul Lucășeuca a fost menționat documentar în anul 1576.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.