Mergi spre compartimentul: Copiilor
20 octombrie 2017, 15:40 Copiilor views 50490
Elevii vor primi la școală cîte un măr pe zi
20 octombrie 2017, 15:40 Copiilor views 50490

Elevii vor primi la școală cîte un măr pe zi

Fiecare elev din clasele I-IX-a, care frecventează învățămîntul de stat și privat acreditat, va primi zilnic cîte un măr. Pentru achiziționarea și distribuirea în școli a merelor, din bugetul de stat urmează să fie alocată suma de 40 de milioane de lei.

Prevederile se conțin într-un proiect de hotărîre de Guvern, expus spre consultări publice.

Procesul de achiziționare a merelor se va efectua centralizat, prin intermediul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură. Merele se vor procura exclusiv de la producătorii autohtoni.

Producătorii agricoli mai mici vor avea posibilitatea să se asocieze în grupuri pentru a corespunde regulilor stabilite prin proiect (achiziția de mere va fi repartizată pe loturi omogene de produse, a cîte 100 tone).

Managerii instituțiilor de învățămînt vor fi responsabili de organizarea repartizării merelor la copii prin cantinele școlare, preferabil în pauza mare dintre lecții. Merele vor fi obligatoriu spălate înainte de a fi propuse copiilor.

Proiectul mai prevede desfășurarea activităților educative privind promovarea alimentației sănătoase și, în special, a consumului de fructe proaspete la copii. Măsurile respective includ organizarea degustărilor de fructe în școli, desfășurarea orelor tematice, participarea elevilor la strânsul roadei, la expoziții și tîrguri, precum și repartizarea pliantelor și a altor mijloace informative copiilor.

Ministerul Finanțelor urmează să prevadă alocarea mijloacelor financiare la următoarea rectificare a bugetului pentru anul 2017 și la definitivarea bugetului pentru anul 2018.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

mere , elevi , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1130 locuitori

Naslavcea este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Naslavcea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 14 km de orașul Ocnița și la 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Naslavcea este menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.