Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2022, 14:00 Diaspora moldovenească views 1203
Moldovenii din diasporă se pot programa on-line pentru servicii consulare
10 decembrie 2022, 14:00 Diaspora moldovenească views 1203

Moldovenii din diasporă se pot programa on-line pentru servicii consulare

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenția pentru Guvernare Electronică au anunțat astăzi că au lansat în regim de pilotare primul portal național de programări pentru servicii consulare prestate în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotarele țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, portalul www.programari.gov.md oferă posibilitate cetățenilor din diasporă să se programeze rapid și comod la cea mai apropiată misiune diplomatică, pentru orice serviciu disponibil.

La prima etapă, serviciul de programare va fi valabil pentru 13 locații, urmând a fi extins gradual pentru întreaga rețea consulară a țării noastre.

Pentru a realiza o programare, solicitantul va introduce câteva date de identificare, cum ar fi numele, prenumele, IDNP-ul, adresa de domiciliu, telefonul de contact, adresa de e-mail, va selecta tipul serviciului, data și ora programării.

Rezultatul va fi transmis la adresa de e-mail a solicitantului pentru confirmare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , diaspora , Servicii consulare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.