Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 octombrie 2022, 12:30 Diaspora moldovenească views 2679
Maia Sandu s-a întîlnit cu diaspora din Praga
06 octombrie 2022, 12:30 Diaspora moldovenească views 2679

Maia Sandu s-a întîlnit cu diaspora din Praga

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întîlnit cu moldovenii stabiliți în Praga. Președinta le-a mulțumit pentru susținere și i-a îndemnat să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovînd Moldova prin talentul lor.

„Mi-am început vizita la Praga cu o întîlnire foarte caldă, pe care am avut-o cu mai mulți moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Cehă. Deși au activități diferite - sînt studenți și profesori universitari, jurnaliști și oameni de artă, angajați în sectorul IT, cel bancar sau în industrie -, toți sînt conectați la realitățile de acasă și, în pofida greutăților cu care se confruntă ei înșiși, vor să pună umărul la prosperarea Moldovei. Le-am mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp ca să discutăm despre mersul lucrurilor în țara de baștină.

I-am îndemnat să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovînd Moldova prin talentul lor și vorbindu-le europenilor despre țara noastră. Le-am spus totodată că, oriunde s-ar afla, sînt mereu așteptați acasă.

M-am bucurat să-l revăd, la întîlnirea găzduită de Ambasada noastră la Praga, și pe artistul plastic Teodor Buzu, stabilit în Republica Cehă. I-am mulțumit pentru lucrarea pe care mi-a oferit-o și l-am invitat să revină cu noi proiecte de creație în Moldova”, a scris Maia Sandu pe paginas a de Facebook.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , diaspora , Cehia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1703
Populația:
1060 locuitori

Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.