Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 ianuarie 2021, 12:00 Diaspora moldovenească views 4139
La Chișinău ar putea fi deschis un consulat onorific al Indoneziei
20 ianuarie 2021, 12:00 Diaspora moldovenească views 4139

La Chișinău ar putea fi deschis un consulat onorific al Indoneziei

Aureliu Ciocoi l-a primit pe ambasadorul Republicii Indonezia în Republica Moldova, cu reședința la București, Muhammad Amhar Azeth, aflat în vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul întrevederii a fost evidențiat interesul comun pentru consolidarea cooperării moldo-indoneziene în domenii de interes, precum și pentru punerea în valoare a potențialului vast al relațiilor bilaterale, inclusiv prin intermediul instituției consulatelor onorifice.

Diplomații au trasat noi obiective de colaborare bilaterală pentru anul curent menite să consolideze și să diversifice dialogul politic și relațiile economice, inclusiv în domeniul culturii și învățămîntului.

Aureliu Ciocoi a subliniat importanța intensificării schimburilor comerciale, fiind evidențiată necesitatea valorificării potențialului de cooperare economică și investițională prin identificarea unor mecanisme eficiente de colaborare între mediile de afaceri ale celor două țări avînd la bază Memorandumul în domeniul diplomației economice semnat între ministerele de externe de la Chișinău și Jakarta.

Ambasadorul indonezian, Muhammad Amhar Azeth, a exprimat interesul autorităților indoneziene de a inaugura la Chișinău un consulat onorific care va contribui la impulsionarea cooperării celor două țări, în particular sub aspect comercial-economic, cultural și social-umanitar. Totodată, diplomatul a mai relatat despre posibilitatea cooperării între cele două țări pe subiectul imunizării populației împotriva COVID-19.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a transmis în cadrul întrevederii și mesajul de condoleanțe adresat conducerii și poporului indonezian în legătură cu recentul cutremur de pe insula Sulawesi, urmat de un puternic tsunami, care au provocat mari pierderi umane și materiale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

consulat , Indonezia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.