Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 octombrie 2020, 12:45 Diaspora moldovenească views 4155
Veste bună pentru moldovenii din Austria, Franța și Marea Britanie
22 octombrie 2020, 12:45 Diaspora moldovenească views 4155

Veste bună pentru moldovenii din Austria, Franța și Marea Britanie

În cadrul Ambasadelor Republicii Moldova în Republica Austria, în Republica Franceză, în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord va activa cîte 1 responsabil pentru serviciile comercial-economice. Guvernul a aprobat suplinirea statelor de personal ale acestor Ambasade.

Diplomații vor avea misiunea de a promova activ oportunitățile investiționale oferite de țara noastră și a valorifica relațiile comercial-economice.

„Aceste birouri economice pe care le avem pe lîngă mai multe Ambasade trebuie să lucreze mai eficient și sarcina lor prioritară pentru următorii ani trebuie să fie atragerea investitorilor străini în cele 18 platforme industriale pe care noi le creăm în raioane. Fiecare dintre reprezenanții noștri economici trebuie sa vină cu investitori, în caz contrar cheltuielile pe care le avem pentru amenajarea terenurilor nu își au rostul", a menționat șeful Guvernului, solicitînd Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să verifice periodic eficiența acestor birouri și să informeze societatea despre rezultatele produse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasada , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1763 locuitori

Crasnencoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dimitrova, Ivanovca și Crasnencoe. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnencoe alcătuia 1763 de oameni în anul 2011. Satul Crasnencoe a fost înființat în secolul XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.