Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 august 2012, 14:10 Diaspora moldovenească views 9424
13 august 2012, 14:10 Diaspora moldovenească views 9424

Unicul moldovean de la Colegiul regal de muzică din Londra


Foto: ronduldesibiu.ro

La numai 19 ani, Grig Cuciuc din Chișinău este laureat al numeroaselor concursuri naţionale şi internaţionale. A reuşit să evolueze pe scenele europene, dar cel mai important, să studieze muzica la unele dintre cele mai prestigioase şcoli din lume: Whitgift şi Royal College of Music din Londra, cu tradiţii din secolul 18. Este primul şi singurul, deocamdată, moldovean care a fost admis la această instituţie, relatează prime.md.

Printr-o întîmplare a obţinut o bursă la prestigioasa şcoală de muzică Witgift, iar anul acesta va merge în anul doi la Colegiul Regal de Muzică. A îmblînzit şi viori mai pretenţioase - una confecţionată de Giuseppe Godanini, în anul 1782. Şi vrea să obţină mai mult.

Să studiezi la Colegiul Regal de muzică este prestigios. Misiunea lui Grig de a fi un fel de amabasador al ţării noastre în lumea muzicii bune din Europa, nu este una uşoară, dar este una nobilă.

Cuvinte cheie:

moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.