Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2019, 16:45 Diaspora moldovenească views 15315
Cetățenii sînt sfătuiți să nu ignore interdicția de intrare în Rusia schimbînd datele din pașaport
17 aprilie 2019, 16:45 Diaspora moldovenească views 15315

Cetățenii sînt sfătuiți să nu ignore interdicția de intrare în Rusia schimbînd datele din pașaport

Moldovenii care au încălcat legislația privind migrația din Rusia, au primit interdicția de a intra în această țară și nu au recurs la amnistia migrațională recentă, nu sînt sfătuiți să ignore interdicția de intrare în Federația Rusă prin schimbarea datelor din pașaport, în special a numelui, prenumelui, datei nașterii, deoarece acestea pot duce la o pedeapsă mult mai severă pentru ei.

Despre acest lucru a anunțat șeful Centrului de apel pentru amnistie, directorul organizației publice regionale "Centrul de susținere a tineretului moldovenesc" Olga Cebotari, în cadrul videoconferinței Chișinău-Moscova pe tema "Amnistia migrațională 2019 în Federația Rusă pentru cetățenii Republicii Moldova" care a avut loc la centrul de presă Sputnik, transmite Noi.md.

Ea a menționat că centrul de apel special, deschis recent la Moscova pentru a informa cetățenii cu privire la problemele de amnistiere migrațională, a primit mai mult de 15 mii de apeluri de la cetățeni și își continuă activitatea și în prezent, informînd compatrioții cu privire la acestea și alte probleme importante.

Olga Cebotari a subliniat că centrul de apel a fost deschis, în principal pentru a informa cetățenii despre amnistie, astfel încît compatrioții moldoveni să poată primi informații despre faptul dacă au încălcat legislația privind migrația, dacă a doua etapă a amnistiei migraționale va fi aplicată acestora, precum și alte informații despre aceasta.

În plus, cetățenii apelează la call-centru și în legătură cu alte probleme referitoare la proiectarea unui brevet de muncă în Rusia, obținerea cetățeniei ruse și alte probleme consulare.

"Un astfel de call-centru a fost extrem de necesar, deoarece o astfel de linie fierbinte nu exista, unde să poți suna pentru consultări non-stop, șapte zile pe săptămînă. În acestcentru de apel lucrează voluntari, cetățeni din Moldova. Împreună cu operatorii, aceștia consultă cetățeni și soluționează cazuri mai complexe, în mod individual, cu autoritățile competente din Moldova și Rusia", a declarat Olga Cebotari.

Potrivit ei, după 1 martie, la call-centru sună de multe ori oameni cu mesaje de recunoștință pentru președinții Moldovei și Rusiei, Igor Dodon și Vladimir Putin, datorită cărora cetățenii au reușit să utilizeze amnistia migrațională.

Olga Cebotari a cerut cetățenilor Republicii Moldova să nu încalce legile privind migrația din Federația Rusă, deoarece aceasta poate duce la expulzarea din Rusia și la interzicerea intrării în această țară pe o perioadă de 5-10 ani. Olga Cebotar i-a sfătuit, de asemenea, să nu încerce să rezolve astfel de probleme schimbînd numele, data nașterii, ceea ce poate conduce la răspundere penală și la probleme mult mai mari.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

interdicţie , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.