Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 august 2018, 16:35 Diaspora moldovenească views 12759
Republica Moldova intenționează să deschidă o Ambasadă la New Delhi (Foto)
15 august 2018, 16:35 Diaspora moldovenească views 12759

Republica Moldova intenționează să deschidă o Ambasadă la New Delhi (Foto)

În cadrul vizitei de lucru în India, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu reprezentanții comunității moldovenilor stabiliți în această ţară, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cursul dialogului cu cetățenii Republicii Moldova au fost discutate evoluțiile interne din ţară, măsurile întreprinse de autorităţi pentru modernizarea și reformarea sectorului social, economic, educațional, etc. Un subiect aparte l-a constituit intenţia Guvernului de la Chişinău de a deschide o Ambasadă la New Delhi.

Conaționalii au apreciat intenția autorităţilor de la Chişinău de a deschide în anul viitor o Ambasadă la New Delhi, care în opinia lor va permite intensificarea atât a relațiilor moldo-indiene, cât şi a celor cu alte state din regiune. În acest sens, şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat: „Consider imperios să extindem reţeaua diplomatică a ţării noastre pe toate continentele lumii. Îmi doresc sporirea vizibilității Republicii Moldova în Asia, de aceea militez pentru deschiderea unei misiuni diplomatice la New Delhi, ceea ce va crea premisele necesare valorificării pe deplin a potențialului comercial-economic existent în relațiile bilaterale, prestării unor servicii consulare de calitate și prompte, precum și obținerii unui sprijin reciproc avantajos în diverse structuri internaţionale".

Majoritatea concetățenilor Republicii Moldova, rezidenți ai Indiei, și-au deschis întreprinderi mici și mijlocii în domeniul comerțului cu servicii, alții sînt căsătoriți cu cetățeni ai Indiei, iar alții intenționează să dezvolte o afacere cu capital în țara noastră fie în India, urmare a unor înțelegeri diplomatice inițiate de către ministrul Tudor Ulianovschi la New Delhi.

În cadrul discuțiilor purtate, reprezentanții comunității noastre în India și-au exprimat intenția de a importa medicamente în Republica Moldova sau de a exporta produse agricole pe teritoriul Indiei, dar în lipsa unor acorduri bilaterale în domeniul comercial-economic sau juridic și în condițiile existenţei taxelor vamale înalte este dificilă penetrarea acestor piețe de desfacere în regiunea asiatică.

Totodată, a fost abordat stadiul actual al relaţiilor moldo-indiene, precum şi direcţiile prioritare de cooperare pe care Guvernul de la Chişinău intenționează să le promoveze și negocieze în raport cu autorităţile din India.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi întreprinde o vizită de lucru în India în perioada 10-15 august, aceasta fiind prima deplasare la New Delhi a unui demnitar mldovean de rang înalt în ultimii 25 de ani.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

ambasada , India

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.