Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 martie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 5228
Moscovici a organizat primul festival „Mărțișor” în Miami (Foto, Video)
30 martie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 5228

Moscovici a organizat primul festival „Mărțișor” în Miami (Foto, Video)

Moldovenii din Miami au avut parte, în acest an, de o surpriză fără precedent din partea naistului Constantin Moscovici.

Acesta a organizat pentru prima dată festivalul „Mărțișor" pentru cei care se află departe de Moldova.

Constantin Moscovici a fost organizatorul evenimentului și, desigur, cel care și-a delectat conaționalii cu muzică de calitate. Chiar dacă sînt departe de meleagurile natale, moldovenii din Miami au ținut cu tot dinadinsul să păstreze și să promoveze obiceiurile moldovenești.

Astfel, în cadrul evenimentului, diaspora și-a întîlnit oaspeții cu pîine, sare și vin roșu. De pe masa de sărbătoare nu au lipsit bucatele tradiționale, precum mămăliga cu friptură, sarmalele, plăcintele și, pentru că e post, oaspeții au avut ocazia să guste și din produsele moldovenești specifice acestei perioade.

Cei prezenți la festival au urmărit un amplu program artistic multicultural, iar Constantin Moscovici le-a alinat dorul de casă inclusiv prin intermediul renumitei melodii „Ciocîrlia". Moldovenii și oaspeții străini au jucat hore, au comunicat între ei și cu mîndrie au purtat simbolul primăverii – mărțișorul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Martisor , Festival , SUA , Constantin Moscovici

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.