Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 ianuarie 2017, 16:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 16324
Cele mai populate și cele mai depopulate localități din Moldova
24 ianuarie 2017, 16:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 16324

Cele mai populate și cele mai depopulate localități din Moldova

Localități cu sute de mii de locuitori versus cătune cu numai un singur suflet în el. Orașul cu cel mai mare număr de locuitori din R. Moldova este, evident, capitala. În orașul Chișinău locuiesc aproape 590 de mii de oameni, în timp ce în satele Cuconeștii Vechi din raionul Edineț, Dărcăuți Noi din Soroca și Odaia din Șoldănești sînt numai cîte o persoană.

Datele sînt prezentate de portalul de date localitaticasata.md în baza rezultatelor recensămîntului din anul 2004. Între timp, în R. Moldova a mai avut loc un plebiscit al populației, în 2014, dar autoritățile promit să facă publice datele abia în primăvara acestui an.

În ultimii 13 ani, unele date s-au mai schimbat. În timp ce în unele localități numărul de locuitori a scăzit, în satul Odaia, de exemplu, numărul locuitorilor a crescut pînă la opt.

Vedeți mai jos listele a celor mai populate 50 de localități din R. Moldova, dar și a celor mai depopulate sate, conform datelor recensămîntului din 2004:

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

localitati , populatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
2236 locuitori

Pelivan este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pelivan și Cişmea. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Orhei și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2236 de oameni. Satul Pelivan a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.