Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2016, 15:30 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 14569
Un restaurant moldovenesc din New York (Foto)
18 octombrie 2016, 15:30 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 14569

Un restaurant moldovenesc din New York (Foto)

Radu Panfil a reuşit să deschidă un local plin de tradiţii pentru moldovenii stabiliţi în SUA. Pragul restaurantului Moldova este zilnic pășit de admiratorii gustărilor europene.

Odată intraţi în local, vizitatorii sînt întîmpinaţi de chelneri în costume naţionale, iar muzica moldovenească creează atmosfera de sărbătoare ca în duminicile petrecute acasă. Ideea de a deschide un restaurant moldovenesc a prins roade, iar visul lui Radu Panfil de a uni compatrioții săi în jurul mesei pline de bucate tradiționale s-a realizat, scrie moldovatimes.com.

Radu Panfil, proprietarul restaurantului MOLDOVA, afirmă că dezvoltarea rețelelor de restaurante este o afacere costisitoare și necesită multe eforturi, însă, dacă ai o echipă bună în spate, afacerea merge bine.

"Am călătorit mult în Europa, dar visul meu a fost să ajung mereu în SUA. Toată viața am dedicat-o afacerilor în restaurante. Înainte de a porni afacerea, am activat în America la un club de noapte rusesc, apoi m-am decis să dezvolt afacerea," afirmă Radu Panfil.

Administratorul restaurantului din Brooklyn, Andrei Gîrlă, originar din Chişinău, este stabilit în SUA deja de 6 ani. Potrivit lui Andrei, moldovenii de acolo au avut nevoie de un asemenea local și și-a dorit să aducă bucurie pe feţele lor.

"Ne vizitează bătrîni din Europa de Est care au fost cîndva în Moldova și își aduc aminte cu nostalgie despre țara noastră. La toți le este dor de măliguță. Cel mai des ne vizitează clienții internaționali, bucatele sînt foarte gustoase. După apariția noastră la New York Times, ne-au vizitat foarte mult americani sau familii mixte," explică Andrei Gîrlă.

Totodată, reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldoveneștiistoria și cultura vinului la moldovenitradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilorproduse pentru sănătatereţete culinarebucate de sărbătoarebucate mănăstireştibucate de postconserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

restaurant , New York , bucataria , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1783 locuitori

Maximovca este un sat și comună din raionul Anenii Noi. Maximovca este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1783 de oameni. Satul Maximovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.