Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 mai 2022, 09:30 Natura şi turismul views 2464
Ecodava încurajează curățarea arborilor pentru a evita tragediile
Foto: antonovsad.ru
21 mai 2022, 09:30 Natura şi turismul views 2464

Ecodava încurajează curățarea arborilor pentru a evita tragediile

Fundația Ecodava regretă cele întîmplate în parcul Alunelul din capitală, unde un copil a decedat, după ce un copac a căzut peste căruciorul în care se afla.

Într-un interviu pentru Noi.md, președintele fundației Ecodava, Dumitru Roibu, a îndemnat municipalitatea să curețe copacii periodic, pentru ca astfel de tragedii să fie evitate. Chiar și așa, spune Roibu, ar trebui să se facă o diferență clară între lucrări profilactice și defrișări abuzive.

„Noi salutăm intenția autorităților de a curăța copacii din municipiul Chișinău și credem că astea sînt niște acțiuni binevenite. Profilaxia ar evita pe viitor asemenea cazuri, dar totodată atragem atenția autorităților asupra faptului că în acest domeniu se comit abuzuri, inclusiv în cazul defrișărilor brazilor pe strada Dimo, din decembrie 2021. Noi solicităm autorităților să fie precaute și să-și îndeplinească atribuțiile cu maximă seriozitate și să evite defrișările nu doar ilegale, dar și abuzive. S-a întîmplat o tragedie, dar rezultatul nu trebuie să fie unul exagerat, ci unul controlat, conform rigorilor și să se țină cont și de aspectul estetic”, a declarat președintele fundației Ecodava.

Amintim că, o bucată dintr-un copac a căzut peste un copil de doi ani. Cazul s-a întîmplat la 14 mai în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Traumele s-au dovedit incompatibile cu viața. Fetița strivită de copac a decedat la spital.

Zilele trecute, vîntul a doborît la pămînt și alți arbori în capitală. De exemplu, ieri, un copac s-a prăbușit pe strada Vasile Alecsandri din capitală, avariind cîteva mașini parcate în zonă.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , indemn

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.