Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 ianuarie 2022, 11:00 Natura şi turismul views 2496
În ce țări pot călători cetățenii moldoveni în condițiile COVID-19
08 ianuarie 2022, 11:00 Natura şi turismul views 2496

În ce țări pot călători cetățenii moldoveni în condițiile COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state, în condițiile coronavirusului.

Astfel, România a inclus Republica Moldova în zona verde. Toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România indiferent de scopul călătoriei. Începând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intră în România trebuie să completeze un formular digital, relatează Noi.md .

Cetățenii moldoveni pot intra în Ucraina prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, precum și unul din următoarele documente:

  • un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare cu vaccinuri care sunt incluse de OMS în lista aprobate pentru utilizare în situații de urgență;
  • certificat străin COVID care confirmă vaccinarea împotriva COVID-19 cu 1, 2 sau mai multe doze de vaccin, care sunt incluse în lista OMS de aprobate pentru utilizare în situații de urgență sau de recuperare după COVID-19;
  • rezultat negativ al unui test PCR sau al unui test rapid pentru determinarea antigenului coronavirus SARS-CoV-2, care se face cu cel mult 72 de ore înainte de intrare.

Documentele menționate urmează a fi emise sau traduse în limba engleză. Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vîrsta pînă la 12 ani, ei urmînd să dispună doar de polița de asigurare medicală.

În absența poliței de asigurare și/sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat a Ucrainei, pentru intrare sau tranzit, va fi refuzată.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, datele din tabelul pot fi modificate, urmare a adoptării de către autoritățile statelor străine a deciziilor care pot afecta condițiile și regulile de intrare. Călătorii urmează să verifice cerințele de deplasare pe sursele oficiale din statele de destinație.

Pentru comoditatea cetățenilor, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 800 909 90 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul 022 23 20 02. Operatorii au program de luni pînă vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

calatorie , turism , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
8 locuitori

Elenovca este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 197 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Elenovca a fost înființat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.