Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 mai 2021, 15:00 Natura şi turismul views 3231
România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat! R. Moldova, în continuare în afara zonei galbene
11 mai 2021, 15:00 Natura şi turismul views 3231

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat! R. Moldova, în continuare în afara zonei galbene

Comitetul Național pentru Situații de Urgență al Romîniei a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova se menține, în continuare, în afara statelor incluse în așa numita zonă galbenă, pentru care este obligatoriu regimul de carantină la intrarea în România.

Astfel, moldovenii cu cetățenie romînă pot călători liber peste Prut, dacă nu au fost în ultimele 14 zile într-o zonă cu risc epidemiologic ridicat.

În schimb, cetățenii Republicii Moldova cu pașapoarte biometrice, în continuare nu au voie să meargă în România. Potrivit Ambasadei Romîniei la Chișinău, „eliminarea Republicii Moldova din Lista țărilor / zonelor cu risc epidemiologic ridicat nu modifică condițiile de intrare în România". Intrarea în România vi se va permite doar dacă vă încadrați în excepțiile prevăzute de legislația în vigoare. Mai exact, pentru a fi exceptați de la măsura carantinei, trebuie să nu vă fi aflat, în ultimele 14 zile, într-una sau mai multe zone cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, sunt permise deplasările care vizează evenimentele legate de căsătorie, naștere sau deces ori cele în scop medical, care nu suportă amînare.

Lista a fost actualizată de către Guvernul Romîniei în data de 10 mai, iar persoane care ajung în Romîni. Mai jos, lista țărilor din zona galbenă cetățenii cărora trebuie să stea în carantină. Persoanele care s-au vaccinat sau care au avut COVID în ultimele 3 luni sunt scutite de carantină.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Romania , lista , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.