Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 iulie 2020, 11:00 Resurse acvatice views 4300
Apa din lacul de acumulare Cuciurgan a devenit verde (Video)
11 iulie 2020, 11:00 Resurse acvatice views 4300

Apa din lacul de acumulare Cuciurgan a devenit verde (Video)

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii și clipuri video de la lacul de acumulare Cuciurgan, în care se vede că apa din el a devenit verde.

În plus, după cum scriu internauții, la suprafața apei plutesc larve de țînțari.

Potrivit presei transnistrene, candidatul în științe biologice, Serghei Filipenco, a explicat că apa din rezervorul Cuciurgan a devenit verde din cauza înfloririi algelor și este un fenomen natural pentru iaz în timpul verii. Acest fenomen natural nu afectează în nici un fel sănătatea omului.

În curînd, înflorirea algelor se va termina, iar culoarea apei va deveni obișnuită. În schimb algele sînt o hrană bună pentru crapi. Cu cît sunt mai mulți, cu atît mai repede algele vor fi consumate.

În această primăvară, în lacul de acumulare Cuciurgan au fost eliberate aproximativ 12 tone de crapi albi și pestriți, precum și cosaș alb.

Cuvinte cheie:

lacuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.