Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 octombrie 2019, 16:30 Natura şi turismul views 5889
La Chișinău a avut loc o conferință ecologică dedicată împăduririi (Foto, Video)
15 octombrie 2019, 16:30 Natura şi turismul views 5889

La Chișinău a avut loc o conferință ecologică dedicată împăduririi (Foto, Video)

La Chișinău a avut loc prima conferință a inițiativelor forestiere locale din Moldova, scrie Noi.md.

Evenimentul s-a desfășurat la Universitatea Agrară de Stat. Potrivit organizatorilor, conferința a avut drept scop implicarea teoreticienilor și practicienilor în activitățile de reîmpădurire. Totodată climatologii și activiștii civici au avut posibilitatea să discute în detaliu mecanismul de pregătire și lansare de noi proiecte forestiere pe teren și evenimente care au legătură cu acestea. Participanții au făcut cunoaștință cu rapoartele unor proiecte de succes despre restaurarea pădurilor și a terenurilor, implementate atît în țara noastră, cît și în țările vecine.

„În cadrul conferinței inițiativelor forestiere locale, dorim nu doar să împărtășim din experiența noastră, ci și să invităm activiști care plantează păduri în ultimii ani și care sînt gata să împărtășească experiența lor practică, soluțiile și dificultățile pe care le-au depășit în această chestiune" a remarcat Alexandru Sainsus.

La rîndul său, președintele organizației ecologice Ecodava, Igor Sîrbu, astfel de conferințe ajută organizațiilor ecologice să facă schimbe de experiență și totodată să realizeze mai ușor obiectivele strategice.

"Aici am venit posibilitatea să facei cunoștință și cu alți reprezentanți ai organizațiilor ecologie. Cu ajutorul acestor evenimente putem împărtăți din experiența noastră și prelua din experiența altora. Sper că statul se va implic în proiectele ecologie și va întinde o mînă de ajutor o

rganizațiilor ecologie", a spus Igor Sîrbu.

Reprezentantul ecology.md, Valerii Catruc a menționat că astfel de conferințe sînt foarte importante, iar faptul că în ultima perioadă apar tot mai multe proiecte prin care se vrea creșterea împăduririi Republicii Moldova ne face să credem că pădurile au un viitor în țara noastră.

Sursa: noi.md  

Cuvinte cheie:

Chisinau , conferință , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1981
Populația:
276 locuitori

Iantarnoe este un sat din cadrul comunei Rașcov din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Camenca și la 148 km de Chișinău. Populaţia satului Iantarnoe alcătuia 276 de oameni în anul 2004. Satul Iantarnoe a fost înființat în anul 1981.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.