Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
22 ianuarie 2015, 15:03 Resurse acvatice views 11894
Lacul de la Ghidighici ar putea inunda Chișinăul și suburbiile
22 ianuarie 2015, 15:03 Resurse acvatice views 11894

Lacul de la Ghidighici ar putea inunda Chișinăul și suburbiile

Lacul de acumulare Ghidighici ar putea inunda Chișinăul și unele suburbii, dacă nu va fi redusă presiunea apei asupra barajului. Și asta deoarece construcția hidrotehnică este în stare avansată de degradare.

Potrivit viceministrului Mediului Dorin Dușciac, pe unele unele porţiuni țevile s-au subțiat de la 10 la patru milimetri grosime.

Mai mult, din volumul total al lacului de aproximativ 40 de milioane de metri cubi, jumătate este apă, iar jumătate - nămol care conține pesticide, toxine și metale grele.

Printre soluțiile propuse de autorități sunt reabilitarea lacului și reamenajarea zonei turistice sau desecarea bazinului acvatic.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

lacuri , Ghidighici , inundatie , Chisinau , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1719
Populația:
703 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 110 km de Chișinău. Populaţia satului Mihailovca alcătuia 703 oameni în anul 2011. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1719.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.