Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
30 martie 2015, 11:31 Paştele views 13556
Сînd vor apărea în vînzare cozonacii
30 martie 2015, 11:31 Paştele views 13556

Сînd vor apărea în vînzare cozonacii

Cozonacii de la Franzeluţa, cel mai mare producător de pâine din ţară, vor apărea în vânzare cu o săptămână până la Paşti, nu înainte de a fi binecuvântaţi de către ÎPS Vladimir. Directorul combinatului, Victor Cojocaru, a declarat pentru IPN că urmează să fie pusă în funcţiune o nouă linie de producere a pâinii şi cozonacilor, cu o capacitate de 16 tone pe zi.

Potrivit sursei citate, linia va fi dotată cu un cuptor cu două tuneluri de 10 metri, fiind o premieră absolută. Costul achiziţiei este de un milion de euro.

Oferta de Paşti a Combinatului Franzeluţa vine cu produse noi, dar şi cu o reţetă îmbunătăţită pentru checurile şi cozonacii din anii trecuţi. Tipurile noi de cozonaci după reţeta Panettone vor fi cu ciocolată şi citrice. Totodată, vor fi lansate mai multe feluri de rulade cu aluat de cozonac cu prune şi nuci.

Preţul checurilor va varia de la 27 la 62 lei, ruladele vor avea un preţ mediu de 35 de lei, iar pentru un cozonac Panettone preţul va varia de la 62 la104 lei.

Și brutăria „Bon Appetit" va veni cu un nou tip de cozonac. În vânzare, produsele de Paşti vor apărea din 7 aprilie, mai notează IPN.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Paste , Franzeluţa , sarbatoare , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.