Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
25 februarie 2015, 09:25 Sărbători religioase şi populare views 12897
Adresarea Mitropolitului Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir în legătură cu începutul Postului Mare (VIDEO)
Foto: noi.md
25 februarie 2015, 09:25 Sărbători religioase şi populare views 12897

Adresarea Mitropolitului Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir în legătură cu începutul Postului Mare (VIDEO)

Iubiți întru Hristos frați și surori!

Am ajuns în zilele mîntuitoare ale Postului Mare. Noi, credincioșii ortodocși, în aceste zile trebuie să postim și să ne rugăm în mod special. Să venim dimineața și seara la Biserică, în oraș, iar la sate – atunci cînd părintele ține slujba, pentru a fi prezenți și a ne ruga în timpul citirii Canonului Sfîntului Andrei Criteanul. Să ne mărturisim, iar miercurea și vinerea, sîmbăta și duminica – cine poate, să se împărtășească în Sfintele Taine ale lui Hristos. Adică să trăim în credința ortodoxă, nu doar să ne numim ortodocși, ci și să participăm la slujbe așa cum li se cuvine creștinilor ortodocși.

Și desigur, Biserica noastră Ortodoxă ne cheamă să ne abținem de la consumul bucatelor de frupt, a băuturilor alcoolice, ne îndemnă să consumăm moderat chiar și mîncarea de post, să ne abținem de la toate relele, să nu judecăm aproapele, să ne străduim să facem fapte bune. Să postim și să ne rugăm.

Sfîntul Vasile cel Mare spune că, dacă omul postește și se roagă, el are două aripi, care îl înalță de la pămînt spre Dumnezeu. Iar dacă el mai face și fapte bune în timpul Postului, atunci, el, cu siguranță, se va apropia de Dumnezeu. Eu sper că și voi, în măsura posibilității, veți posti, vă veți ruga și veți duce o viață de creștin. Și așa Domnul nostru Iisus Hristos ne va răsplăti la sfîrșitul Postului Mare cu o mare bucurie – bucuria Învierii lui Hristos. Și sperăm că voi cu toții, cu sufletul și trupul curat, veți întîmpina această veste mare și plină de bucurie – Sărbătoarea Paștelui. Dumnezeu să vă mîntuiască!

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

post , Moldova , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.