Mergi spre compartimentul: Cinematografia
22 septembrie 2022, 11:30 Cinematografia views 1658
Filmul „Carbon” în regia lui Ion Borș, înaintat la Oscar
22 septembrie 2022, 11:30 Cinematografia views 1658

Filmul „Carbon” în regia lui Ion Borș, înaintat la Oscar

Filmul „Carbon” în regia lui Ion Borș a fost înaintat la Premiile OSCAR, ediția 95, la categoria „Lungmetraj Internațional” (International Feature film). Decizia a fost adoptată de către membrii prezenți ai Comitetului din Republica Moldova pentru selectarea și înaintarea filmelor la categoria „International Feature Film” a Premiilor OSCAR, transmite IPN.

Comitetul s-a convocat pe 9 septembrie, la Chișinău, cu scopul selecției și înaintării spre concurs a unui film reprezentativ realizat în Republica Moldova.

Membrii Comitetului de selecție sînt: Vlad Druc, regizor; Dumitru Olărescu, scenarist; Mihai Poiată, scenarist; Andrei Dumbrăveanu, regizor; Ana Maria Plămădeală, critic de film; Valentina Iusuphodjaev, producător; Maxim Ciorbă, regizor; Eugen Doga, compozitor; Leontina Vatamanu, regizor, scenarist; Valentina Plugaru, secretar; Virgiliu Mărgineanu, producător și președinte al Comitetului. De asemenea, din Comitet fac parte și Matveevici Nadejda, producător; Turea Larisa, critic de film; Valeriu Cașcaval, compozitor; Petru Hadîrcă, actor, regizor; Zinaida Timofti, actriță și Victoria Cusnir, jurnalistă.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

film , Moldova , Oscar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.