Mergi spre compartimentul: Cinematografia
21 noiembrie 2018, 15:40 Cinematografia views 17001
Cînd va avea loc premiera noului film
21 noiembrie 2018, 15:40 Cinematografia views 17001

Cînd va avea loc premiera noului film "Ștefan cel Mare"?

Premiera noului documentar științifico- popular "Stefan cel Mare" va avea loc pe 10 decembrie 2018.

Declaraţia a fost făcută de unul dintre creatorii peliculei, scenarista, jurnalista, prezentatoarea programului de autor de la postul de televiziune NTV-Moldova, Elena Leviţkaia-Pahomova, informează Noi.md.

În timpul unei întîlniri organizate de mișcarea de tineret „Urmaşii lui Ștefan“, în cadrul celui de-al doilea curs de formare a calităților de lider în rîndul tinerilor, din cadrul proiectului iExpert, Elena Leviţkaia-Pahomova a specificat că noul film „Ștefan Cel Mare“, care va fi o relatare despre viața personală și realizările militare ale celui mai faimos domnitor din ţinuturile noastre, va fi lansat pe 10 decembrie ca o continuare a proiectului amplu și foarte interesant "Istoria Moldovei", Elena Leviţkaia-Pahomova fiind şi scenarista acestuia.

"Proiectul “Istoria Moldovei "este alcătuit din trei episoade. Am înțeles că toate proiectele ulterioare ar trebui să treacă sub un singur "antet" - "Istoria Moldovei" - deoarece acest film a devenit un fel de brand pentru țara noastră", a menționat ea.

De menţionat că anterior Președintele Moldovei, Igor Dodon, a felicitat echipa de creație a filmului „Istoria Moldovei“, care a fost menţionată cu o distincţie în cadrul înmînării premiilor „TEFI-Comunitatea“, și a scris că are un sentiment de mîndrie dat fiind faptul că în anul dedicat lui Ștefan cel Mare a fost inițiat acest proiect, care a devenit deja parte a patrimoniului național al Moldovei.

Șeful statului a notat că, în curînd, sub patronajul Președintelui Moldovei, va avea loc premiera noului documentar "Stefan cel Mare", figura centrală a căruia va fi Ștefan cel Mare – marele domnitor moldovean.

Anterior, Elena Leviţkaia-Pahomova a apreciat înalt calitatea și varietatea de informații despre istoria Republicii Moldova de pe site-ul moldovenii.md. Vorbind despre detaliile creării documentarului "Istoria Moldovei", ea a menționat că una dintre sursele de informare în timpul realizării a fost anume pagina moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
650 locuitori

Şurii Noi este un sat din cadrul comunei Şuri, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Şurii Noi a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.