Mergi spre compartimentul: Bucătăria
15 iulie 2024, 13:05 Bucătăria views 15467
REŢETA ZILEI: Fasole păstăi cu ceapă
15 iulie 2024, 13:05 Bucătăria views 15467

REŢETA ZILEI: Fasole păstăi cu ceapă

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa tăiată, zeama de lămîie după gust
Moldovenii servesc acest fel de bucate atît reci, cît şi calde.

Ingrediente:

•    700 g fasole păstăi,
•    2 cepe,
•    4 linguri ulei,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    zeamă de lămîie.

 

Cuvinte cheie:

reteta , post , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
2453 locuitori

Sagaidac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Sagaidac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2453 de oameni. Satul Sagaidac a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.