|
REŢETA ZILEI: Carne de oaie haiducească
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi pieptul de oaie sau rasolul de oaie, tăiaţi cîte 2 bucăţi cu os pentru o porţie, dacă e macră − tăiaţi-o bucăţele, presăraţi-o cu sare, piper, cu ceapă tăiată mărunt, cu verdeaţa tocată, puneţi foile de dafin, stropiţi cu vin, ulei vegetal. Marinaţi de la 3 pînă la 12 ore (în dependenţă de cît de tînără e carnea).
Prăjiţi carnea pe tigaia încinsă adăugînd ciupercile. Puneţi pe fundul ceaunului prazul tăiat inele – ardeiul tăiaţi-l pai, verdeaţa tocată, carnea de oaie prăjită cu ciuperci, apoi din nou praz şi aşa mai departe pe rînd straturi ceapă şi carne. Turnaţi în ceaun zeama rămasă după prăjire, dizolvată cu apă, vin, adăugaţi foile de dafin, usturoi pisat, sare, piper negru boabe, acoperiţi cu capacul şi fierbeţi înăbuşit cu capac în rolă. Cînd e aproape e gata adăugaţi făina prăjită în prealabil şi dizolvată cu bulion. Lăsaţi pe foc 2-3 minute.
Înainte să fie servită carnea, puneţi-o în farfurie şi turnaţi peste ea sosul în care a fiert.
Ingrediente:
• 1 kg carne de oaie,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 3 linguri de unt sau de margarină,
• 4-5 căţei de usturoi,
• ¾ de pahar de vin,
• 2 pahare de ciuperci proaspete,
• 2 ardei dulci,
• 2 cepe,
• 1 praz,
• 1 lingură de făină,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri de verdeaţă tocată,
• 3-4 foi de dafin.
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Au fost făcut publice detaliile operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Liban
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1815
- Populația:
- 22 locuitori
Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.
Comentarii
(0)