REŢETA ZILEI: „Trei ciobănei”
Mod de preparare:
Se taie toate bucăţile de carne felii egale, se bat prin peliculă pînă la grosimea de 0,3-0,5 cm, se sărează, se piperează, se taie panglici cu lăţimea de 2 cm cît se poate de lungi. Slănina afumată fără şorici se taie la fel panglici de aceeaşi lăţime. (ca să fie mai uşor de tăiat se congelează în prealabil). Semifabricatele se rulează într-o spirală respectîndu-se următoarea ordine – pe centru − spirala din carne de vită, în mijloc– fileul din carne de găină, pe exterior – spirala din carne de porc. Între fiecare fel de carne se pune cîte un strat de slănină afumată. Întăriţi-le cu beţişoare pentru frigărui sau ace în formă de cruce. Coaceţi-le la grătar timp de 10 minute la foc mediu.
Ingrediente:
• 600 g de file carne de vită,
• 600 g muşchi de porc de pe spate,
• 500 g fileu de găină,
• 150 g de slănină afumată,
• sare,
• piper negru măcinat.
Anunț important pentru moldovenii din nordul Italiei
Pașapoarte de tip nou vor apărea în R. Moldova. Cînd vor fi puse în circulație
Cetățenii moldoveni vor putea obține mai ușor pașaportul rusesc
China reia eliberarea tuturor tipurilor de vize, pentru prima dată în ultimii trei ani
În Chișinău va fi inaugurată o nouă ambasadă
Reprezentanții comunității muzicale de moldoveni stabiliți în Austria s-au reunit
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XIX
- Populația:
- 1051 locuitori
Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.
Comentarii
(0)