Mergi spre compartimentul: Bucătăria
23 mai 2014, 14:13 Din istoria vinului views 14117
În Moldova va fi creat Registrul viţei-de-vie şi a vinului
Foto: trm.md
23 mai 2014, 14:13 Din istoria vinului views 14117

În Moldova va fi creat Registrul viţei-de-vie şi a vinului

Republica Moldova va avea un Registru Vitivinicol. Acesta va fi creat cu suportul financiar al Statelor Unite ale Americii şi a Republicii Cehia. În acest sens a fost semnat Memorandumul de înţelegere dintre Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, Agenţia Cehă pentru Dezvoltare şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

Registrul va conține informația despre toate plantațiile de viță-de-vie din țară și va monitoriza procesul de producere a vinului.

Registrul Vitivinicol va asigura controlul calității, contribuind astfel la deschiderea noilor piețe de desfacere pentru vinurile moldovenești.

Autorităţile speră că acest Registru va fi funcţional în aproximatiov doi ani.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , SUA , Cehia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.