Mergi spre compartimentul: Cultura
04 august 2022, 15:00 Cinematografia views 2950
Svetlana Toma a prezentat publicului filmul „Poienile roșii”
04 august 2022, 15:00 Cinematografia views 2950

Svetlana Toma a prezentat publicului filmul „Poienile roșii”

Сelebra actriță, Svetlana Toma, a prezentat publicului moscovit filmul, „Poienile roșii”, care este și unul dintre primele filme realizate regretatul regizor Emil Loteanu, la studioul „Moldova Film”.

După cum a anunțat Ambasada Moldovei în Rusia, ecranizarea respectivă din anul 1966 a marcat debutul actoricesc al legendarei artiste a poporului din Republica Moldova. La eveniment au participat și diplomații Ambasadei RM.

Prin acest film, publicul a avut ocazia să facă cunoștință cu viața de zi cu zi, trăirile și relațiile personajelor expuse într-un stil poetic, inclusiv sub acompanimentul frumoaselor creații ale compozitorilor Serghei Lunchevici și Isidor Burdin, acompaniați de orchestra „Fluieraș”.

La final, Svetlana Toma a răspuns la întrebările spectatorilor despre filmările acestei pelicule, tradițiile poporului nostru, dar și despre cariera sa impresionantă.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Svetlana Toma , film , Emil Loteanu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
62 locuitori

Meşeni este un sat din cadrul oraşului Iargara, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de locuitori. Satul Meșeni a fost menționat documentar în anul 1785.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.