Mergi spre compartimentul: Cultura
22 septembrie 2021, 11:30 Cultura views 2546
O tînără originară din Moldova a participat la proiectul
22 septembrie 2021, 11:30 Cultura views 2546

O tînără originară din Moldova a participat la proiectul "Новые танцы"

În cadrul noii ediții a principalului proiect de dans al Rusiei "Новые танцы", a participat și tînăra de 16 ani din Moldova - Pixie - Maria Paximadii.

Ea s-a mutat la Moscova împreună cu părinții și dansează de cîțiva ani într-una dintre cele mai mari echipe de dans din Rusia, ArtForceCrew. În același timp, în proiectul Новые танцы, Pixie a luptat pentru intrarea în runda următoare cu prima ei antrenoare din această echipă, Xenia Glotova, care a devenit pentru ea un fel de "mamă de dans".

Pixie a spus că a început să danseze pentru că în dans își poate transmite toate emoțiile deodată: furie, bucurie, tristețe, se poate exprima în acest fel, dar în viață este mai greu să vorbești despre asta și să-ți împărtășești emoțiile.

Membrii juriului au numit evoluția lui Pixie în proiect drept una atmosferică și frumoasă, menționînd că fata este o personalitate magică, cu emoții uimitoare, talentată, dar se vede că încă nu are experiență, iar antrenoarea ei Xenia a dansat mult mai bine decît eleva sa.

Mentorul și membrul juriului emisiunii "Танцы" pe canalul TNT, Miguel a remarcat că Pixie este o dansatoare puternică, dar poate face mult mai multe. "Trebuie să te liniștești și să înțelegi că ești autosuficientă. Te-am memorizat pe mult timp!", a spus Miguel, a cărui vot a fost decisiv și a adus victoria și intrarea în runda următoare pentru dansatoarea mai experimentată Xenia Glotova – antrenoarea lui Pixie.

Însăși Pixie a spus că s-a făcut remarcată la show și acesta este principalul lucru. "Toate la timpul lor! Acum o voi susține pe Xenia", a spus ea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Dansuri , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.