Mergi spre compartimentul: Cultura
23 ianuarie 2020, 12:30 Cultura views 3475
Cum decurge restaurarea clădirii Muzeului Național de Artă (Foto)
23 ianuarie 2020, 12:30 Cultura views 3475

Cum decurge restaurarea clădirii Muzeului Național de Artă (Foto)

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării însoțit de secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a efectuat o vizită de lucru la Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM), transmite Noi.md.

Potrivit ministerului, oficialii au discutat cu directorul Muzeului Național de Artă a Moldovei, Tudor Zbârnea despre stadiul lucrărilor de restaurare a edificiului, obiectivele propuse pentru anul 2020 și proiectele pe care le implementează instituția. De asemenea, ei au vizitat și spațiile de depozitare a lucrărilor de artă.

Ministrul Corneliu Popovici a subliniat faptul că existența unui management eficient al instituției face posibil ca aceste lucrări de renovare să fie executate calitativ și în termen, astfel încît banii alocați din bugetul de stat să fie valorificați integral.

Potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru restaurarea edificiului MNAM a fost alocată suma de 17 mln. lei și 2 mln. lei pentru restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului" din or. Căușeni, filială a Muzeului Național de Artă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzeu , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
450 locuitori

Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.