Mergi spre compartimentul: Cultura
12 septembrie 2019, 16:00 Cinematografia views 5370
Un grup de tineri s-au aventurat să filmeze un scurtmetraj istoric (Video)
12 septembrie 2019, 16:00 Cinematografia views 5370

Un grup de tineri s-au aventurat să filmeze un scurtmetraj istoric (Video)

Un grup de tineri entuziaști au decis să prezinte în cadrul unui film de scurt metraj o altă parte a istoriei Celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul rubricii de astăzi, vă invităm să-i cunoașteți pe Iacov Gribinenco și pe Stanislav Binicovschii, doi tineri actori care au făcut parte din echipa de producție a filmului documentar "Între Prut și Nistru".

Potrivit lui Iacov, care este producătorul filmului și cel care a luptat pentru ca istoria strămoșilor să fie cunoscută de publicul larg, spune că totul a început de la o poveste a bunicului său.

"Cînd eram mic, bunicul mereu îmi povestea istoria unei rude care în anii Celui de-al Doilea Război Mondial a fost trimis pe front să lupte. Însă la un moment dat, după cîteva luni, a revenit acasă și și-a mințit soția că războiul s-a terminat, după care a plecat înapoi pe cîmpul de luptă și a dispărut. Cînd eram mic, nu înțelegeam de ce bunicul îmi povestește această istorie, dar cînd am crescut, am avut un interes mai mare față de această poveste a familiei mele și am început să mă documentez. Atunci am aflat mai multe detalii despre moldovenii noștri care au plecat să lupte pentru pace și care și-au dat viața pentru ea într-un final", povestește Iacov.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

video , film

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
450 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.