01 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2704
Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la Summitul din 1 iunie
01 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2704

Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la Summitul din 1 iunie

Președinta Maia Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la summitul Comunității Politice Europene de pe 1 iunie.

„Moldova este pregătită. Bulboaca este pregătită. Noi sîntem pregătiți să primim oaspeți de pe întreg continentul. E bucuria noastră să avem casa plină de prieteni. Bun venit, Europa, la noi acasă!”

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura pe mîine 1 iunie și va reuni peste 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Comunitatea Politică Europeană este o platformă înființată anul trecut, după începerea războiului din Ucriana, la inițiativa președintelui Franței Emmanul Macron și întrunește liderii europeni cu scopul de a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgențe probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , mesaj , summit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
345 locuitori

Balinţi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Balinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.