27 mai 2023, 13:00 Realitatea moldovenească views 3226
Cum vor circula trenurile în perioada Summitului din 1 iunie
27 mai 2023, 13:00 Realitatea moldovenească views 3226

Cum vor circula trenurile în perioada Summitului din 1 iunie

Administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a facut public graficul de circulație a trenurilor în perioada Sumitului din 1 iunie.

Potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind Summitul CPE, în zilele de 31 mai și 1 iunie, circulația trenului de pe cursa ”Chișinău-Iași (Socola)” și ”Chișinău-Bender-3” va fi oprită, transmite Știri.md.

Decizia a fost luată de administrația CFM în vederea bunei organizări a celui mai important eveniment pe care-l va găzdui țara noastră - Summit-ul Comunității Politice Europene 2023, care va avea loc în satul Bulboaca, în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi.

În același timp, trenul de pe cursa ”Chișinău-București” și ”Chișinău-Ungheni” va circula fără abateri, conform graficului obișnuit.

Grafic obișnuit de circulație va avea și trenul de pe cursa ”Chișinău-Kiev” ( plecarea din Chișinău în zilele calendaristice pare, iar din Ucraina în zilele impare).

Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, vor fi găzduiți aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tren , summit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.