24 martie 2024, 12:30 Sănătate views 21742
Alimente care te scapă de sforăit
24 martie 2024, 12:30 Sănătate views 21742

Alimente care te scapă de sforăit

Ceea ce mănînci poate să îți afecteze somnul. Sunetele enervante, pentru cei din jur, pe care le emit cei care sforăie noaptea sînt cauzate nu numai de probleme ale aparatului respirator, ci și de dieta zilnică. Cîteva mici schimbări în regim te pot ajuta să îi lași pe toți ai casei să aibă nopți mai liniștite.

Congestionarea și inflamarea căilor respiratorii (la nivelul nasului, gurii sau gîtului) au ca rezultat sforăitul în timpul nopții. Căile respiratorii se îngustează și țesutul lor vibrează în timp ce aerul trece prin ele, rezultînd sunetele atît de cunoscute care variază de la cele înfundate pînă la unele aspre și ridicate.

De multe ori, inflamarea căilor respiratorii se întîmplă din cauza alimentelor pe care le consumi seara. Dacă ții cont de aceste probleme, ai putea să faci schimbări în dietă care nu numai că îți vor face bine, dar te vor ajuta să scapi și de problema sforăitului.

Alimente de evitat înainte de somn sînt lactatele,  alimentele prăjite, alimentele extrem de reci, alimentele condimentate, ciocolata și tutunul pentru că au potențial inflamator asupra căilor respiratorii.

Evitați alcoolul si sedativele pentru că acestea duc la relaxarea țesuturilor moi și a mușchilor din gît, provocînd sforăitul.


Alimente care te scapă de sforăit:

Miere

Este un bun antiinflamator și antimicrobian. Inflamarea gîtului poate fi redusă dacă mănînci miere. Poți să o adaugi într-un ceai pe care să îl bei seara înainte de culcare. Și un amestec de miere cu suc de lămîie poate face minuni.

Usturoi și ceapă

Ceapa poate fi un bun descongestionant nazal și e adesea recomandată pentru tratarea răcelilor și gripei. În plus, e o sursă bună de antioxidanți. Usturoiul ajută uscarea căilor nazale și reducerea mucusului în exces.

Ulei de măsline

Deși nu acționează direct asupra sforăitului, are puterea de a rezolva una dinte problemele care conduc la sforăit: aciditatea gastrică. Aceasta provocă inflamarea gîtului. Uleiul de măsline, în locul altor uleiuri saturate, poate avea efecte benefice în acest caz.

Ceaiuri

Multe ceaiuri au proprietăți calmante asupra gîtului iritat. Ceaiul de mușețel cu lămîie și miere, ceaiul negru cu miere, ceaiul verde și ceaiul alb au fost efect descongestionant. Menta este una dintre plantele cel mai des folosite chiar și în descongestionantele nazale, penru că ajută la curățarea căilor respiratorii de surplusul de mucus.

 

Sursa: foodstory.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , somn , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.