REŢETA ZILEI: Supă cu frecăţei
Mod de preparare:
Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.
Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.
Ingrediente:
- 8 pahare apă,
- 500 g carne de vită,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- ½ rădăcină de pătrunjel,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru pisat,
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Pentru frecăţei:
- 1 pahar făină de grâu,
- 1 ou,
- 1-2 linguri apă,
- sare.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1425
- Populația:
- 1740 locuitori
Şaptebani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Şaptebani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1740 de oameni. Satul Șaptebani a fost menționat documentar în anul 1425.
Comentarii
(0)