REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu cartofi şi jumări
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaia cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se adaugă colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Înainte de a se servi, colțunașii se stropesc cu sos mujdei și verdeață tăiată.
Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se fierb în apă sărată, se dau prin răzătoare. Se amestecă cu jumări şi ceapă prăjită cu untură şi mărar.
Ingrediente:
- 1½ pahar făină de grîu,
- ½ pahar apă,
- 1 ou,
- ½ pahar mujdei,
- sare,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Pentru umplutură:
- 8 cartofi,
- 3 cepe,
- 1 pahar jumări,
- 2 linguri untură de porc,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1899
- Populația:
- 207 locuitori
Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.
Comentarii
(0)