19 martie 2023, 16:30 Sănătate views 15723
Nucile, care au un efect pozitiv asupra inimii
Foto: directpress.ru
19 martie 2023, 16:30 Sănătate views 15723

Nucile, care au un efect pozitiv asupra inimii

Nucile care influențează benefic activitatea inimii sînt cele de cedru. Acestea sînt bogate în acizi grași nesaturați, consumul cărora îmbunătățește funcționarea inimii, previne depunerile de colesterol în vasele de sînge. Acești acizi contribuie, de asemenea, la dizolvarea și asimilarea grăsimilor.

Astfel, utilizarea nucilor în alimentație este o bună profilaxie a hipertensiunii arteriale, bolii coronariene și aterosclerozei. Dintre grăsimile vegetale recomandate de nutriționiști pe primele poziții se află uleiul de măsline și uleiul din nuci de cedru. Aceste produse sînt esențiale pentru cei care doresc să piardă în greutate. Lecitina care se conține în nucile de cedru este necesară pentru a alimenta celulele creierului. Mai mult, produsul este bogat în minerale, care ajută la menținerea imunității. Vitaminele E și B pe care le conține vor conferi un aspect sănătos și bine îngrijit pielii și părului, vor întări țesutul osos. Consumul regulat al nucilor de cedru influențează favorabil sistemul digestiv. Produsul este util în tratamentul ulcerului gastric sau ulcerului duodenal, gastritei, hiperacidității.

Nucile de cedru în proporție de 60 % sînt compuse din grăsime, astfel încît nu trebuie  depășită rata zilnică de consum. Pentru un adult ea este de 20-30 g pe zi. Precizați dacă nu sînteți hipersensibil la produs. Și, bineînțeles, nu uitați să verificați calitatea nucilor de cedru.

Sursa: directpress.ru

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , sfat , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.