Imprimare

Chifteluţe

Ingrediente:

  • 350 g carne de porc,
  • 400 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 1 lingură ulei,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru sos:

  • 4 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 1½  pahare bulion de carne,
  • acid citric,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.

Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67