Imprimare

Chec ţărănesc cu mere

Ingrediente:

  • 150 g de făină,
  • 100 g margarină,
  • 1/3 pahar de zahăr,
  • 50 ml de lapte,
  • 2 mere medii,
  • 1 linguriţă de scorţişoară,
  • 1 lingură nucşoară,
  • 1 lingură de zahăr tos,
  • 1 lingură de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Se amestecă cu mîinile margarina moale, zahărul tos, făina, astfel ca să se obţină fărîmituri, se adaugă laptele, scorţişoara, nucşoara şi se frămîntă aluatul pînă devine elastic. Merele se curăţă de coajă şi de cotorul cu seminţe, se taie plăcuţe mici şi subţiri. Aluatul se pune în forma unsă cu ulei ca un blat, lăsîndu-se marginile. Merele se pun deasupra. Se dau la cuptor la temperatura de 220 de grade pentru 25-30 minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1