Imprimare

Steak „Basarabia”

Ingrediente:

•    1 kg file de vită,
•    200 g de unt,
•    500 g shampignons,
•    2 pahare de caşcaval dat prin răzătoare,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    1 pahar de mazăre verde conservată,
•    4-6 ardei dulci de diferite culori,
•    2 roşii tari,
•    2 cepe,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    2 linguri de verdeaţă de pătrunjel,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în 4 bucăţi, bateţi pînă la grosimea de 0,5 cm, presăraţi cu sare, piper. Puneţi tocătura pe mijloc, rulînd ermetic plicul ca la prăjire să nu curgă untul. Prăjiţi steakul pe reţeaua grătarului unsă în prealabil cu unt, întîi pe partea unde este sutura circa 10 minute, apoi pe cealaltă parte – 5 minute la foc mediu.

Pentru tocătură: jumătate din ciuperci tăiaţi-le felii, o ceapă şi o roşie – cubuleţe, prăjiţi-le în ulei vegetal, apoi adăugaţi untul, caşcavalul dat prin răzătoare, usturoiul mărunţit, verdeaţa tocată, sarea, piperul, amestecaţi bine.

Pentru garnitură: ciupercile rămase tăiaţi-le felii, ardeiul dulce – cubuleţe măşcate, roşiile decojite şi ceapa – medii legumele şi ciupercile prăjiţi-le în ulei vegetal pînă se înmoaie, la sfîrşit adăugaţi mazărea verde, sare, piper, mai încălziţi încă 2-3 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1