13 november 2013, 11:01 Art of prehistoric period views 12290
13 november 2013, 11:01 Art of prehistoric period views 12290

La Drochia a fost inaugurată o școală sportivă unicală



O școală sportivă cu titlu de unicat a fost ianugurată la Drochia. Şcoala a fost reconstruită conform tehnologiilor de ultimă oră şi este unica instituţie care beneficiază de energie geotermală și solară. Prezenți la eveniment, mai mulți oficiali au îndemnat elevii să beneficieze din plin de noile condiții și să facă sport, anunță tv7.md.

Sala de sport are marcaje de standard european pentru volei şi baschet, iar pardoselile instalate şi sistemul de ventilare sînt de ultimă generatie. La inaugurare a fost prezenta si ambasadorul Suediei in Moldova, Ingrid Tersman, care a ramas surprinsa de rezultatele finale.

Școala de sport este frecventata de peste 200 de copii. Pentru renovarea capitală a instituției s-au cheltuit 9 milioane de lei, bani alocaţi de guvernul suedez. Suplimentar au fost alocate surse financiare în sumă de peste 3,5 milioane de lei pentru instalarea sistemului de încălzire geotermală.

Source: tv7.md

Keywords:

localitati , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.