18 july 2013, 15:02 Art of prehistoric period views 14766
18 july 2013, 15:02 Art of prehistoric period views 14766

O moldoveancă îl aduce pe ambasadorul Italiei la Drochia


Foto: trm.md

O moldoveancă, stabilită în Italia, a iniţiat vizita de lucru la Drochia a ambasadorului Italiei la Chişinău. Enrico Nunziata va merge pe 24 iulie în prima sa vizită în această localitate după recenta înfrăţire a oraşului cu oraşul Pinetto din Italia. Ideea aparţine Inei Spinei, originară din satul Măcăreuca, Drochia, stabilită de 17 ani în Italia, informează evz.ro.

Moldoveanca își amintește că a plecat cu 17 ani în urmă în Italia pentru a-şi porni o afacere acasă. Însă apoi s-a căsătorit cu un italian și nu a mai revenit în patrie. Totuși femeia a continuat să țină legătura cu cei de acasă. După ce i-a reuşit înfrăţirea celor două localităţi, ea a venit cu iniţiativa de a-l invita la Drochia pe ambasadorul Italiei, iar autorităţile locale au susţinut-o în acest demers.

“Doar cei care se află departe de casă pot să mă înţeleagă. Am dorit înfrăţirea între Pinetto şi Drochia nu pentru a avea un beneficiu personal, ci pentru concetăţenii mei, pentru agenţii economici care ar putea să atragă mai uşor investiţii italiene, să-şi exporte produsele şi să poată obţine contracte legale de muncă. Pe de altă parte, mă deranjează lipsa iniţiativei din partea alor noştri care se mulţumesc cu ceea ce au, lipsa lor de încredere în forţele proprii”, a declarat Ina Spinei pentru ziarul local Glia Drochiană.

Şi primarul din oraşul Drochia, Igor Grozavu, speră că, datorită vizitei ambasadorului Italiei, se vor stabili noi punţi de legătură între cele două ţări.

 

Sursa: trm.md

Keywords:

ambasador , Italia , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
196 locuitori

Logăneşti este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 42 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 196 de oameni. Prima atestare a satului Logăneşti de pe rîul Ichel datează din anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.