19 september 2020, 09:30 views 2942
Se strîng fonduri pentru restaurarea bisericii din lemn din Ciutești
19 september 2020, 09:30 views 2942

Se strîng fonduri pentru restaurarea bisericii din lemn din Ciutești

Uitată de lume și abandonată, bsierica din lemn din Ciutești „are nevoie de ajutor”. Astfel , pentru restaurarea edificiului, primăria localității îndeamnă oamenii de bună credință sînt îndemnați să doneze bani, atît cît pot.

Aflat într-o vizită de lucru în raionul Nisporeni, deputatul PSRM Nicolae Pascaru a declarat că va veni și el cu un ajutor, astfel încît biserica să-i poată primi pe enoriași cît mai curînd.

„Am vizitat biserica din lemn, un lăcaș sfint deosebit, asigurîndu-mă în atașamentul localnicilor pentru religia creștină. Am promis de asemenea că voi interveni cu un suport pentru biserică”, a declarat Pascaru.

Source: noi.md

Keywords:

biserica , restaurare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populaţia:
8 locuitori

Nistreni este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Nistreni este situat la o distanță de 45 km de oraşul Rezina şi la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Nistreni a fost întemeiat în anii 60 ai secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.