28 may 2019, 15:37 views 17618
Risc de inundații la Crocmaz (Video)
28 may 2019, 15:37 views 17618

Risc de inundații la Crocmaz (Video)

În localitatea Crocmaz a raionului Ştefan Vodă lucrările de fortificare a digului de protecţie continuă.

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu consolidează barajul de protecţie, pentru prevenirea riscului de inundaţii.

Pe parcursul zilei de ieri, lucrările de fortificare a digului au fost efectuate pe o distanță de circa 1900 m. Angajații IGSU, carabinierii și ostașii au instalat peste 13 mii de saci cu nisip pe o distanţă de 2.2 km. Totodată, lucrătorii Administrației de stat a drumurilor au efectuat lucrările de întărire a digului cu argilă și prundiș pe o lungime de circa 760 m.

Angajații administrației publice locale în comun cu localnicii au instalat circa 80 m de dig din saci cu nisip la marginea gospodăriilor pentru a le proteja.

În tabăra de cîmp instalată în satul Crocmaz continuă să activeze peste 300 de persoane cu 65 unități de tehnică. Astăzi, 28 mai, lucrările vor continua, iar conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajații IGSU vor coordona forțele complexe. Pe parcursul zilei vor fi monitorizate sectoarele cu pericol de inundații.

Amintim că, în vederea executării indicației prim-ministrului Pavel Filip, cît și pentru organizarea acțiunilor de prevenire a eventualelor inundații, în urma ridicării nivelului apei în rîurile Nistru și Prut, la data de 24 mai 2019, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției "Apele Moldovei", Agenției "Moldsilva",Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Source: noi.md

Keywords:

inundatie , salvatori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
4090 locuitori

Răuţel este un sat şi comună din raionul Făleşti. Răuţel este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4090 de oameni. Satul Răuțel a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.