16 february 2016, 15:47 views 9083
Jubileu dublu la biblioteca din Antonești (Foto)
16 february 2016, 15:47 views 9083

Jubileu dublu la biblioteca din Antonești (Foto)

Sărbătoare dublă la Biblioteca publică Antoneşti din raionul Ștefan Vodă. Recent, biblioteca a împlinit 60 de ani de la fondare și un anişor cu Novateca.

Asemenea altor instituţii culturale, biblioteca publică Antoneşti a suferit schimbări colosale de-a lungul acestor 60 de ani. Ea a fost transferată de la marginea satului în centru, mai aproape de şcoală şi de alte obiecte de menire socială. A fost mai mică, apoi şi-a lărgit sala, schimbându-şi aspectul de multe ori. Bibliotecarii instituţiei, deştepţi, iscusiţi, plini de răbdare şi înţelepciune, au oferit cele mai diverse servicii locuitorilor satului.

La acei 60 de ani ea este echipată cu tehnologii noi grație Programului National Novateca. Oaspeții prezenți la eveniment au primit în dar pliante despre trecutul și prezentul instituției care a promovat cartea și lectura mai mult de jumătate de secol. Într-o atmosferă degajată de sărbătoare sufletească au răsunat versuri și cîntece, istorii și amintiri.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.