28 april 2020, 16:30 Artworks views 3321
Podul care leagă Stăuceniul de Cricova stă să se prăbușească
28 april 2020, 16:30 Artworks views 3321

Podul care leagă Stăuceniul de Cricova stă să se prăbușească

Podul care leagă Stăuceniul de Cricova este pe cale să pice. Unul dintre piloni abia de-i menține greutatea, iar oamenii reclamă un real pericol pentru viață.

Pe de altă parte, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor spun că podul a fost supus expertizării și starea lui tehnică este satisfăcătoare. La fața locului s-a deplasat echipa JurnalTV de filmare, transmite Știri.md.

În imediată apropiere, muncitorii plombau găurile pe podul de pe traseul M5. I-am întrebat dacă urmează să reconstruiască și podul din nodul rutier, care face legătura dintre Stăuceni şi Cricova.

Oamenii sînt de acord că podul are nevoie de reconstrucție. Aceștia spun că au expediat și fotografii Administrației de Stat a Drumurilor.

Drumarii au astupat gropile de pe podul traseului M5 și au plecat, doar multe au rămas cum erau și pînă la intervenție.

Reprezentantul Administrație de Stat a Drumurilor, Sergiu Galușca, spune că starea podului Stăuceni-Cricova este una "satisfăcătoare".

Din totalul de 865 de poduri naționale, în proces de reparație și reconstrucție sînt 13.

Adițional, din surse de finanțare externă sînt în proces de reparație sau la etapa de inițiere a lucrărilor 52 de poduri, din cadrul proiectelor de reabilitare a drumurilor naționale.

Durata de executare este multianuală, în funcție de complexitatea și lungimea traseelor contractate.

Source: stiri.md

Keywords:

Cricova , pod

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.