29 december 2020, 11:00 Rock music views 3420
În Transnistria, la alegerile parlamentare locale, peste 20% dintre cetățeni au votat
29 december 2020, 11:00 Rock music views 3420

În Transnistria, la alegerile parlamentare locale, peste 20% dintre cetățeni au votat "împotriva tuturor"

La ultimele alegeri în Sovietul Suprem al autoproclamatei RMN, foarte mulți cetățeni ai regiunii au votat în rubrica "împotriva tuturor".

Pentru prima dată în istoria alegerilor transnistrene numărul de voturi acordat candidatului "împotriva tuturor" a constituit 23493 sau mai mult de 20% din numărul celor care au participat la vot. În timp ce această cifră în 2015 a fost de 6,5% din alegători.

Acest fapt îl denotă rezultatele alegerilor deputaților Sovietului Suprem al RMN din 29 noiembrie pe circumscripții concrete, publicate în Transnistria.

Din acestea rezultă că, în multe regiuni, rubrica "împotriva tuturor candidaților" a fost foarte populară.

Potrivit canalului Telegram al Institutului de studii social-politice și dezvoltare regională, cu referire la ziarul "Transnistria", analiza datelor finale arată următoarele: pentru acei candidați care au cîștigat în cele din urmă, au votat în total 77,5 mii de alegători. Este puțin peste două treimi din toți cei care au votat.

Candidatul "împotriva tuturor" a acumulat 20,39% sau aproape 23,5 mii de voturi. Dintre cele 23 de circumscripții în care a candidat doar un singur candidat, cel mai înalt nivel al votului de protest (38%) a fost în circumscripția Nr. 15 din Rîbnița "Kirovschii" a lui Andrei Safonov. Cel mai mic nivel– în circumscripțiile lui Dmitri Oghirciuk, Pavel Șincariuc, Oleg Petric și Vladimir Pelin.

Mai mult de 30% dintre alegători au votat, de asemenea, împotriva tuturor în circumscripțiile lui Valeriu Babcinețchi, Iacov Galak, Galina Antiufeeva, Vadim Lipskii și Evghenii Gușan. A surprins nivelul votului de protest din Camenca.

La Bender, unde nu a fost înaintat nici un candidat alternativ, nivelul mediu al votului de protest a constituit 21,6%. Pentru candidații alternativi au fost acordate puțin peste 9,2 mii de voturi - 8%. În general, oamenii nu au crezut în alternativă. O adevărată luptă în spiritul sistemului clasic bipartinic s-a desfășurat doar la una dintre circumscripții - nr. 29 ”Odessa” din Tiraspol. Candidatul din partea "Обновление", Igor Buga, cu 243 de voturi l-a depășit pe oponentul său, Nicolae Malîșev.

În trei circumscripții din 10 candidați alternativi au pierdut în fața candidatului "împotriva tuturor". Aproape 5 mii de buletine de vot, sau 4,3% din total, se pare că au fost declarate nevalabile.

De menționat că în 23 din cele 33 de circumscripții au fost alegeri fără alternativă: în ele au candidat doar cîte un candidat. În final, în 31 din cele 33 de circumscripții au învins deputații existenți, susținătorii sau membrii Partidului "Обновление", în spatele căruia se află holdingul "Sheriff". Cu toate acestea, ei toți s-au înregistrat în cursă ca "independenți".

 

Source: noi.md

Keywords:

Transnistria , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.